Terugblik 2e netwerkavond

Ondanks het warme weer, waren ongeveer 60 geinteresseerden op deze avond afgekomen. Er werd geluisterd naar uiteenlopende (agrarische-) ondernemers met als thema: Ondernemen in de Achterhoek.

De opening werd verzorgd door Cor Bernard, bedrijfscontactfunctionaris bij de Gemeente Lochem.

Gastspreker Louis Roxs beet namens Stedendriehoek Onderneemt het spits af en informeerde de aanwezigen over de samenwerking tussen een aantal gemeenten, KvK Oost, MKB-Nederland, VNO-NCW Midden, Saxion en ROC op het gebied van economische ontwikkeling.

Roy Stein van Playnetic demonstreerde zijn Audionetic, een vernieuwende en duurzame metalen informatiezuil. Door middel van het trappen op een pedaal wordt er kinetische energie opgewerkt en begint de paal te praten.

Vervolgens sprak Ans van Bergen van De Schelfer (boer en slager) uit Geesteren (gld). Zij liet de geinteresseerden zien hoe in eigen slagerij de varkens worden verwerkt tot vers vlees en vleeswaar.
Nico van Zoghel (oud- international en voetbaltrainer) kwam hierna aan het woord. Hij vertelde over zijn voetbalcarriere en anekdotes uit deze tijd.

In de pauze werden symbolisch bakstenen verkocht, in de vorm van een loodje, ten bate van de bouw van nieuwe kleedkamers voor v.v. Klein Dochteren. Vervolgens werden ook de ramen van deze nieuw te bouwen kleedkamers geveild. Een deel van deze opbrengst gaat ook naar Anke Marjolein. Door de enthousiaste dagvoorzitter en veilingmeester Fred Wiersema, werd er flink geboden. Tevens werd er uit de verkochte bakstenen een prijswinnaar getrokken, Martin van de Kolk van 2Phone, deze won een ballonvaart van A3 Ballon B.V.

Na de pauze was het de beurt aan Bertus Wuestman om te vertellen over zijn loopbaan van rietdekker tot oprichter van tuinhuizenfabrikant Lugarde in Laren (gld).

Jan Zieverink van Wijhoeve Kunneman uit Geesteren (gld) beschreef niet alleen de weg van varkensboer naar wijnboer, maar ook van wijnstok naar……..wijn.

Tot slot sprak Henk Oudenampsen van Fitness en Fysiotherapie Sjahto uit Laren, eveneens over zijn varkensboerderij die hij samen met zijn vrouw heeft omgebouwd naar sportstudio. Als eigenaar zorgt hij ervoor dat alles achter de schermen goed verloopt. Zo verzorgt hij onder andere de boekhouding en de ledenadministratie.

Onder het genot van een glas rose van Wijnhoeve Kunneman en een stukje worst of ham van De Schelfer, was er tijd om te netwerken.

De organisatie kan terugkijken op een warme maar interessante netwerkavond met uiteenlopende sprekers! En bedankt A3 Ballon B.V. voor het beschikbaar stellen van de prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Secretaris Achterhoek Netwerk
    Rob Timmermans
    info@achterhoeknetwerk.nl

  • Gegevens:

  • KvK-nummer: 08195791 Rekeningnummer: NL16 RABO 0356 7311 38 BTW-nummer: NL820740998B01